Vår skadeverkstad

Hos oss på Kurts kan du få hjälp med det mesta!

En av de viktigaste uppgifterna vi på Kurts Bilskadecenter har, är att reparera den skadade karossen på fordonet efter en olycka eller kollision. Detta kan bland annat innebära att reparera bucklor, räta ut deformerade plåtar, ersätta trasiga paneler och så vidare. För att utföra dessa reparationer använder Kurts specialistverktyg och olika plåt- och bilskadetekniker för att återställa fordonet till sitt ursprungliga skick.

En annan viktig uppgift för Kurts är att reparera även repor och andra mindre skador på fordonet. Vi åtar oss bilskadearbeten i alla omfattningar, stora som små. 

Verkstadens huvudområden

Plåtskador

Vi använder avancerade verktyg och olika plåttekniker för att böja och forma plåtarna tillbaka till deras ursprungliga form. När arbetet med plåttekniken är klart, genomförs alltid en omfattande testning av bilen för att säkerställa att dess olika system fungerar som de ska.

Plastteknik

En annan viktig del av en skadeverkstad är också plasttekniken. Detta innebär att vi arbetar med att reparera eller byta ut plastdetaljer som har påverkats vid en kollision. Det kan handla om allt från kofångare till strålkastare och backspeglar med mera. På Kurts Bilskadecenter har vi specialiserade plasttekniker som är utbildade för att arbeta med just plastteknik och har den kunskap och erfarenhet som krävs för att reparera dessa detaljer på ett effektivt sätt.

Eftersom vi på Kurts har en egen lackverkstad, kan vi också ta hand om alla slags lackskador

Här arbetar vi med att matcha bilens befintliga färg och applicerar lack modernt och korrekt sätt. Vår lackverkstad är utrustad med den senaste tekniken och vi har tillgång till alla färgprover för att se till att bilens färg återställs så noggrant som möjligt exakt i den kulör som bilen hade som fabriksny. När en skadad bil kommer in till Kurts för att få den reparerad, inleder vi processen med att en skadeutredning genomförs. Detta innebär att en av våra tekniker går igenom bilen noggrant för att identifiera alla skador och bestämma vilka delar som behöver repareras eller bytas ut. När försäkringsbolaget godkänt vår besiktningsprocess och dess utlåtande, påbörjar vi arbetet med din bil.

Luta dig tillbaka och ta en kaffe medan vi upprättar all dokumentation och registrerar din skada.

I vårt väntrum så finns det tillgång till kaffe, te osv.

Kurts Bilskadecenter är medlemmar i MRF

MRF (Motorbranschens Riksförbund) är organisationen för den seriösa delen av bilbranschen, såväl inom handel som service och verkstad. Vi ställer höga krav på dem som är medlemmar hos oss, detta gäller inte minst affärsmannaskap, miljö, kvalitet och kompetens.

Vi är ett auktoriserat center av följande bilmärken

Gäller det styling, skadearbeten, mikro- och parkeringsskador som inte innefattar ett försäkringsbolag, så är du välkommen med din bil, oavsett märke.