Lackeringsboxen

Vi har varit experter på lackering i över 40 år.

Lackering av en bil är en viktig slutprocess som sker i vår lackbox. Lackeringen är en av de sista stegen i reparationen av en bil efter att alla skador på karossen och andra delar har åtgärdats av de andra teknikerna på Kurts.

Från verkstaden till lackboxen

Efter ett noggrant maskeringsarbete, appliceras primer på karossdelarna. Primern fungerar som en försegling och skyddar bilens alla metalldelar från att rosta och korrodera. Det ger också en grund för den slutliga färgen och hjälper till att skapa en jämn yta för lackeringen att fästa på.

Efter att primern har torkat appliceras själva slutlacken på karossen. Lacken är en speciell blandning av pigment, bindemedel och lösningsmedel som ger bilen dess färg och glans. Lacken appliceras med hjälp av den senaste lackutrustningen av en erfaren Kurts-lackerare, för att säkerställa en slutkvalitet för att återställa allt, som om ytorna aldrig skadats.

Såhär ser vår process ut:

Efter en bilskadebesiktning av vår besiktningsman skickas all dokumentation till ditt försäkringsbolag. När de är klara med sitt utlåtande och godkänner vår besiktning, kan arbetet med din skadade bil påbörja och ser ut enligt nedan. 

Verstaden granskar och reparerar skadat område »
Sedan slipar vi och lackerar reparerat området »
Kvalitetssäkring görs och sedan är bilen som ny igen!

På Kurts tror vi på långsiktig kvalitet

Det gör vi genom att endast jobba med kvalitativa varumärken och produkter tillsammans med välbeprövade metoder och en hög kompetensnivå.