Om oss på Kurts Bilskadecenter

Vi har varit experter på allt inom lack, slip, plåt, plast och styling i över 40 år.

Min far, Kurt, startade en billack redan 1982, tillsammans med sin kompanjon, Pete. När Kurt och Pete startade firman, så hette det Kungslack. En liten flört med staden Kungsbacka och ordet lack, kort och gott. Efter sex års verksamhet, valde Kurt och Pete dela på sig och namnet Kurts Billack & Karosseri föddes i slutet på 80-talet. 

Redan som ung pojk sprang jag runt i lokalerna. Jag ville lära mig det mesta och min fascination kring slipning, lackning, plåtarbeten, plastteknik och bilstyling växte sig allt starkare med åren. Pappa Kurt och hans medarbetare var glada i att lära mig olika tekniker samt diverse sätt att bearbeta plåt och plast. 

Många gånger åkte jag till Kurts lokaler och blandade färg, direkt efter skolan. Otroligt fascinerande att se olika basfärger blandas, för att plötsligt och hux flux bli en helt annan färg. Helt fantastiskt att se hur tre basfärger av rött, blått och gult kunde bli vilken annan färg som helst. Snabbt ville jag också lära mig allt om additiv, förtunning, härdare och klarlack. 

Men jag ville också lära mig flera bilars unika färgkoder utantill, samtidigt som jag satt och bläddrade i en RAL-karta. Jag ville ju lära mig att RAL5013 heter Cobalt blue och RAL2000 heter Yellow orange. Dels för att imponera på farsan, dels av fascinationen till färger, lackeringsjobb och de olika bilarnas karosseritekniker.

Det säkra valet för din bil

Det började år 1982...

…. och fortsätter än idag och in i framtiden. 2020 tog jag över stafettpinnen och jag vill mer än väl förvalta något pappa Kurt startade i början på 80-talet. Men jag vill också förädla och utveckla Kurts in i morgondagen. Kurts har fått ett nytt namn, Kurts Bilskadecenter, men också en ny logotyp och en helt ny grafisk profil. 

Lokalerna har alltid moderniserats genom åren och då känns det för mig naturligt att också den grafiska profilen och logotypen ska få följa med i den utvecklingen.

Färgtekniken förändras, färgerna förbättras, maskinerna utvecklas och då ska också helhetskänslan följa med på den resan. Utvecklingen till trots, så kommer jag alltid bära med mig respekten till min far och allt han lärde mig, men samtidigt ha ett öga mot framtiden och billackeringens fortsatta framåtskridande. Vi kommer alltid att vara Kurts.

– Jesper, VD på Kurts Bilskadecenter AB

Kontoret

Vill du komma i kontakt med ledningen för Kurts Bilskadecenter AB så gör du det lättast via mailadresserna nedan.

Anna Johansson

Jesper Johansson

Henrik Larsen

Skulle du vara intresserad av att jobba med oss?

Vi har alltid dörren öppen för vår nästa medarbetare! Vi tar även emot ansökningar om praktik samt LIA-plats hos oss på Kurts.

Vad tycker du om oss på Kurts Bilskadecenter?

Vi är alltid nyfikna på hur vi kan förbättra vår service och skulle verkligen uppskatta ifall du ville ta dig tiden att tycka till om oss på Google.

Läs vad andra tycker om oss

Emina Zaafrani
Emina Zaafrani
2022-12-30
De hade längre väntetid för att ta in min bil för reparation. Istället för att låsa affären till sig själv tipsade han om annat företag som kanske kunde hjälpa mig snabbare. Han hade mina papper redo och väntade på mitt svar. Tack och lov kunde det andra företaget hjälpa mig betydligt snabbare. Tack för tipset och god service!!
Hans Palerius
Hans Palerius
2022-08-11
Hade mindre ytliga repor i lacken som de mycket smidigt fixade på en dag. Excellent utfört och trevligt mottagande. Kan varmt rekommendera dem.
Jessica Olsson
Jessica Olsson
2022-04-27
Kunnig & trevlig personal.
Stefan Jägnert
Stefan Jägnert
2022-03-27
Bra arbete och kundbemötande 👍
Richard Bricknall
Richard Bricknall
2021-10-04
Försäkringsskade, allting funkade bra och snabb

Vill du se hur vi har det på jobbet?

Kolla då på vårt bildgalleri nedan eller följ oss på sociala medier. Där delar vi bland annat bilder på arbeten och roliga händelser i företaget. Om inget annat så är du också varmt välkommen att besöka oss på Lilla Verkstadsgatan 2 i Kungsbacka.